Duurzaamheid

In een garage wordt gewerkt met olie, plastic en energie. Toch is het binnen ons bedrijf heel goed mogelijk om duurzaam te werken, dat hebben wij inmiddels wel bewezen met de volgende maatregelen:

Auto’s worden gepoetst met wasbare doeken in plaats van papier. Het wassen  in de wasstraat gebeurt op een energiezuinig programma. De remmenreiniger zit in een pomp zonder drijfgas en niet in een spuitbus.

We gebruiken stoelhoezen van skai en niet van plastic. Deze worden gebruikt om de stoelbekleding te beschermen tijdens reparatie. De hoezen worden zo vaker gebruikt en hoeven niet na één keer te worden weggegooid. Op de autovloer wordt tijdens reparatie of onderhoud, een herbruikbare mat gelegd.

De verwarming in showroom en werkplaats gaat in de winter een graadje lager en wordt om 16.00 uur helemaal uitgezet. En waar mogelijk brandt de verlichting in ons bedrijf helemaal niet.

Bij onderhoud wordt altijd de bandenspanning gecontroleerd. Een auto rijdt zuiniger met banden op de juiste spanning en levert minder geluid. Bovendien werken wij alleen met banden voorzien van een energie- en geluidslabel.

 

Onze koffie gaat niet in een plastic bekertje maar gewoon in een mok. Papier op kantoor wordt niet zo maar weggegooid maar aan beide kanten gebruikt.

Wij hebben een eigen milieustraat met gescheiden afvalcontainers voor plastic, afgewerkte olie, accu’s, oud ijzer, batterijen, banden en papier. Daarnaast werken we samen met een gecertificeerd afvalverwerkingsbedrijf dat het afval verder verwerkt.

Jaarlijks worden wij gecontroleerd door de gemeente Voorschoten en dat doorstaan we elke keer met glans maar wij zijn altijd op zoek naar meer mogelijkheden om duurzaam te ondernemen