Distributieriemen

Ons bedrijf is www.distributieriemenspecialist.nl.

Een distributieriem is een getande riem die loopt tussen de krukas en de nokkenas. Meestal zit er een spanrol en een geleiderol bij. Bij sommige auto's wordt ook de waterpomp aangedreven door deze riem.

De distributieriem moet worden vervangen bij een bepaald aantal kilometers of aantal jaren. Dit verschilt per merk en type auto. De vervangingstermijn is terug te vinden in het instructieboekje van de auto. Is de distributieriem in het verleden al vervangen, dan wordt dit meestal aangeven in het onderhoudsboekje of met een sticker onder de motorkap.

Wordt vervanging niet gemeld in het onderhoudsboekje, neem dan geen risico en laat de distributieriem vervangen.

Als de distributieriem niet op tijd wordt vervangen, droogt deze uit en breekt. Dat gebeurt altijd tijdens het rijden. Dan gaan de zuigers omhoog en de kleppen omlaag, de twee komen met grote kracht tegen elkaar aan met als gevolg een groot aantal kromme kleppen.

De reparatie hiervan is een arbeidsintensieve en dus dure klus. Bedragen tussen de 1.500,- en 2.500,- euro zijn geen uitzondering.

Als distributieriemen specialist hebben wij de kennis in huis. Daarom weten wij hoe belangrijk het is om de distributieriem regelmatig te controleren om erger te voorkomen. Kijk ook eens op deze pagina van de Bovag over de distributieriem.

Afspraak maken