Google+
Leidseweg 386
2253 JN Voorschoten
071 - 579 02 72
071 - 579 02 72

Duurzaamheid

In een garage wordt gewerkt met olie, plastic en energie. Toch is het ook hier heel goed mogelijk om duurzaam te werken. Epskamp Auto Deal bewijst dat:

Zo worden de auto’s gepoetst met wasbare doeken in plaats van papier. Het wassen  in de wasstraat gebeurt op een energiezuinig programma. De remmenreiniger zit in een pomp zonder drijfgas en niet in een spuitbus.

Epskamp Auto Deal gebruikt stoelhoezen van skai en niet van plastic. Deze worden gebruikt om de stoelbekleding te beschermen tijdens reparatie. De hoezen worden op deze manier vaker gebruikt en hoeven niet na één keer te worden weggegooid. Op de autovloer wordt een herbruikbare mat gelegd.

De verwarming in showroom en werkplaats gaat in de winter een graadje lager en om 16.00 uur zelfs uit. Waar mogelijk is de verlichting in het bedrijf helemaal uit.

Bij onderhoud wordt altijd de bandenspanning gecontroleerd. Een auto rijdt zuiniger met banden op de juiste spanning en levert minder geluid. Epskamp werkt alleen met banden met een energie- en geluidslabel.

 

Bij Epskamp Auto Deal geen koffie in een plastic bekertje maar gewoon een kopje. Er worden hervulbare cartridges in de printer gebruikt en papier wordt niet zo maar weggegooid maar aan beide kanten gebruikt.

Het bedrijf beschikt over een eigen milieustraat met gescheiden afvalcontainers voor plastic, afgewerkte olie, accu’s, oud ijzer, batterijen, banden en papier. Epskamp werkt met een gecertificeerd afvalverwerkingsbedrijf samen die het afval verder verwerkt.

Jaarlijks wordt Epskamp Auto Deal gecontroleerd door de gemeente Voorschoten en dat doorstaat het bedrijf met glans maar Driek en Annet Epskamp en het team zijn dagelijks bezig meer manieren voor duurzaam ondernemen te vinden. 

Terug naar boven
Leidseweg 386, 2253 JN Voorschoten
071 - 579 02 72