Google+
Leidseweg 386
2253 JN Voorschoten
071 - 579 02 72
071 - 579 02 72

De Vliegende Postbode kruipt weer achter het stuur

 

Voorschoten – Met glinsterende ogen trekt Henk Westerbeek aan de handrem. De banden gieren, de auto draait en staat perfect klaar om achteruit in te parkeren. Na vier jaar kruipt de Vliegende Postbode uit Voorschoten weer achter het stuur. Zijn eerste rally is op 10 mei.

Eigenlijk klopt de naam ‘vliegende postbode’ niet meer. “Haal die ‘post’ er maar af”, grinnikt hij. “Ik ben nu bode op het gemeentehuis van Voorschoten.”

Henk is een talent. Als klein jongetje ging hij altijd al diverse autorally’s af. “Ik was natuurlijk bij de auto’s te vinden. Toen ik zelf eenmaal mocht rijden, begin jaren 80, had ik een Opel Ascona, een bijzondere waar er maar 256 van waren. Dan mocht ik, op uitnodiging, voor de rally’s uit rijden op het circuit en daar bleek mijn talent want iedereen dacht dat ik een coureur was. Ervaren rallyrijders hebben mij toen de kneepjes van het vak bijgebracht en zo ben ik die wereld ingerold.” In 1998 richtte hij de Stichting Rallyteam Just4Fun op. Onder deze naam treedt het rallyteam naar buiten.

Sponsors

Henk heeft al heel wat rally's op zijn naam geschreven maar moest een paar jaar geleden stoppen door het wegvallen van zijn sponsor. In 2013 begon het weer te kriebelen. Samen met Driek Epskamp van Auto Deal werd gezocht naar een spectaculaire rally auto met achterwielaandrijving. Gekozen werd voor de 300 pk sterke Nissan 250Z en na het aantrekken van nog twee sponsors, That's Lease en J.D. Staal, werden de plannen realiteit.

Opbouwen

“Nu zijn we, samen met Ton Segaar, al maanden bezig met het opbouwen van de auto. Zo werd de 3,5 liter motor aangepast om op bio brandstof te rijden. Dat is technisch interessanter maar ook duurzamer: tot 70% minder CO2 uitstoot dan een vergelijkbare auto. Natuurlijk is er een rolkooi geplaatst, speciale stoelen, vijfpuntsgordels, speciale banden en automatische brandblusinstallatie.

Techniek

Voor Driek Epskamp is het een uitdaging. “Als garage-eigenaar en autogek is het gewoon leuk om de technieken die je in al die jaren hebt opgedaan nu op een andere manier te gebruiken. Auto Deal is de technische uitvalsbasis van Henk maar wij ondersteunen hem ook financieel.”

2014 is een testjaar. Samen met navigator Radbout Mutsaers rijdt Henk op 10 mei de Rally van Putten en daarna gaat hij nog naar Eindhoven, Etten-Leur, Vlaanderen en Hellendoorn. Doel is om in 2015 optimaal klaar te zijn voor de 350Z-challenge!

Meer weten? Mail Henk via h.westerbeek@ziggo.nl of loop even bij Epskamp Auto Deal aan de Leidseweg 386 binnen. 

     

     

     

     

     

     

Terug naar boven
Leidseweg 386, 2253 JN Voorschoten
071 - 579 02 72