Google+
Leidseweg 386
2253 JN Voorschoten
071 - 579 02 72
071 - 579 02 72

Distributieriemen

Een bijzonder onderdeel van Epspkamp Auto Deal is www.distributieriemenspecialist.nl. Een distributieriem is een getande riem die loopt tussen de krukas en de nokkenas. Meestal zit er een spanrol en een geleiderol bij. Bij sommige auto's wordt ook de waterpomp aangedreven door deze riem.

De distributieriem moet worden vervangen bij een bepaald aantal kilometers of aantal jaren. Dit verschilt per merk en type auto. De vervangingstermijn is terug te vinden in het instructieboekje van de auto. Is de distributieriem in het verleden al vervangen, dan wordt dit meestal aangeven in het onderhoudsboekje of met een sticker onder de motorkap.

Wordt vervanging niet gemeld in het onderhoudsboekje, neem dan geen risico en laat de distributieriem vervangen.

Als de distributieriem namelijk breekt (dit gebeurt altijd tijdens het rijden) gaan de zuigers omhoog en de kleppen omlaag. Deze twee komen met grote kracht tegen elkaar aan met als gevolg een groot aantal kromme kleppen.

De reparatie hiervan is een arbeidsintensieve en dus dure klus. Bedragen tussen de 1.500,- en 2.500,- euro zijn geen uitzondering.

Als distributieriemen specialist heeft Epskamp Auto deal de kennis van de markt en kan zo deze reparatiekosten fors verminderen. Vraag naar de mogelijkheden. 

Terug naar boven
Leidseweg 386, 2253 JN Voorschoten
071 - 579 02 72